Meld je nu aan voor de Plastic Challenge Academy

Op 6 juni a.s. vindt de Plastic Challenge Academy plaats, een initiatief van Operatie Jonas in samenwerking met Leiden University Green Office, het Wereld Natuur Fonds Haaglanden en Rabobank Studentenhuis.

 

Het doel van Operatie Jonas is om meer aandacht te krijgen voor het plastic probleem in de oceanen in opmaat naar World Oceans Day op 8 juni aanstaande.

Jaarlijks worden de oceanen vervuild door 8 miljoen ton plastic. Dit heeft grote gevolgen zoals dierensterfte, -leed en negatieve effecten op de volksgezondheid. Bewustzijn creëren is de eerste stap naar de vermindering van plastic vervuiling en het vinden van alternatieven voor wegwerp plastic.

 

Bedenken van alternatieven tegen plastic vervuiling

Tijdens de Plastic Challenge Academy wordt aan studenten voorgelegd hoe en met welke innovaties en technologieën we plastic vervuiling kunnen tegengaan. De opzet is een Interactieve academy met de Plastic Soup Surfer, Merijn Tinga, als gast. Wereld Natuur Fonds-ambassadeur Humberto Tan zal als gastheer het vraaggesprek leiden. De Leidse bioloog Merijn Tinga zet zich al jaren in voor het terugdringen van de plastic soep en is bekend van de vele expedities die hij maakt op zijn, van plastic zwerfafval gemaakte, surfboards.

 

Aanmelden

De Plastic Challenge Academy vindt plaats op de Universiteit Leiden in de Cleveringazaal (Kamerlingh Onnes gebouw, Steenschuur 25, 2311 ES Leiden) op donderdag 6 juni van 13:30 uur tot 15:30 uur.

 

Studenten van Universiteit Leiden en TU Delft en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Aanmelden is vereist en kan door een gratis ticket te bestellen op Eventbrite.

Tips

Laatste nieuwsitems: