Lezing Tong Tong Fair groot succes

Van 23 mei tot en met 2 juni vindt het grootste Indische festival ter wereld plaats op het Malieveld in Den Haag: de Tong Tong Fair. Maandag 27 mei hebben WWF-oceaanexpert Vincent Kneefel en team coördinator Cees de Vos van WWF Haaglanden de kans gekregen om een lezing gegeven.

 

Het onderwerp van de lezing is het probleem rondom plastic vervuiling in Indonesië (en eigenlijk de hele wereld). Op deze eilanden heeft de bevolking geen toegang tot een goede afvalwerking. De meeste wijken hebben geen vuilnisbakken waarin zij hun afval, waaronder heel veel plastic, kunnen weggooien. Deze mensen willen toch van hun afval af en zien de rivier als enige oplossing. Zij gooien al hun afval in de rivieren en de stroming zorgt ervoor dat dit afval in de zee terecht komt.

 

Heb je de lezing gemist, maar heb je interesse om meer te weten te komen over plastic soep? Kom dan vooral langs bij de Plastic Challenge Academy, de Academy is met o.a. Humberto Tan en plastic soepsurfer Merijn Tinga. Bestel gratis je tickets op eventbrite.

 

 

WWF heeft tot en met 2 juni een stand op de Tong Tong Fair. Het is zeker de moeite waard om het festival te bezoeken! Kom dan ook gezellig langs bij de stand van WWF.

Tips

Laatste nieuwsitems: