Eerste exemplaar ‘Operatie Jonas…en De Wegwijzer’ door leerlingen overhandigd aan directie en wethouder

Afgelopen donderdag is het boekje ‘Operatie Jonas…en De Wegwijzer’ door auteur Lorena Veldhuijzen en de leerlingen van basisschool De Wegwijzer in Rijnsburg overhandigd aan de directie van de school, wethouder Jacco Knape en Martin Ouwehand, directeur van Ouwehand Bouw die het schrijfproject mede mogelijk maakte.

‘Operatie Jonas…en De Wegwijzer’ is een onderdeel van Operatie Jonas; een initiatief van WWF Haaglanden, Jutters Katwijk en stichting 20Duurzaam20. Doelstelling van de actie is het onder de aandacht brengen van de slechte staat van onze zeeën en dan met name door de sterke toename van de plastic soep. Per jaar verdwijnt er zo’n 5 miljoen ton plastic in zee. Met de boodschap ‘stop de plastic soep’ is Lorena Veldhuijzen aan de slag gegaan. Zij schreef de eerste alinea van het boekje met Jonas de walvis in de hoofdrol waarna de groepen 3 t/m 8 het verhaal verder samen hebben vormgegeven. Niet alleen de tekst, ook de illustraties in het boek komen van de hand van de kinderen. Tijdens de overhandiging van het boekje aan Jacco Knape benadrukte de wethouder dat hij het zo knap vindt dat het boek helemaal door de kinderen zelf is gemaakt, en dan ook nog eens met zo’n belangrijk thema. ‘En als ik jullie boek uit heb gelezen, zal ik hem doorgeven aan de burgemeester. En ik zal hem vragen of hij het ook weer doorgeeft zodat jullie bood-schap bij zoveel mogelijk mensen terecht komt’, sprak de wethouder de kinderen toe. Na De Wegwijzer zullen ook De Dubbelburg en Willem van Veen school hun eigen boek uitbrengen onder begeleiding van Lorena Veldhuijzen. De boekjes worden voor ca. 5 euro verkocht op de scholen en binnenkort via de website van www.operatiejonas.nl. De opbrengst daarvan gaat naar de Great Bubble Barrier; een luchtbellenscherm bij boezemgemaal in Katwijk dat plastic er van weerhoudt van de rivier de zee in te stromen.

Onder toeziend oog van Martin Ouwehand (Ouwehand Bouw), Cees de Vos (WWF) en Ivo Vittali (20Duurzaam20) krijgen wethouder Jacco Knape en de directieleden van De Wegwijzer uit handen van auteur Lorena Veldhuijzen en leerlingen het eerste exemplaar van ‘Operatie Jonas…en De Wegwijzer’ uitgereikt.

De schrijvers van het boek ‘Operatie Jonas…en De Wegwijzer’ hebben het eerste boekje uitgereikt aan de directie van de school en aan wethouder Knape.

Fieten

Laatste nieuwsitems: