Plastic: een Strop voor de Zee

“Plastic: Een Strop Voor De Zee” is een Operatie Jonas actie opgezet in samenwerking met De Porseleinkast in Katwijk. De actie heeft als doel de inwoners en ondernemers van de gemeente Katwijk bewust te laten worden van de plastic soep in de oceanen.

 

De Porseleinkast

Het idee van “Plastic: Een Strop Voor De Zee” kwam van de Katwijkse winkelier van De Porseleinkast, de winkel voor alles rondom koken, tafelen en cadeaus. De Porseleinkast benaderde Operatie Jonas met de vraag wat een winkelier kan ondernemen om ook aandacht te vragen voor de plastic soep. Al snel ontstond het idee van hergebruiken van spullen.

 

Stropdassen

Elke man heeft wel een aantal stropdassen die in een kast liggen te verstoffen en soms wel meerdere decennia oud zijn. Zonde want met deze stropdassen kunnen mooie dingen worden gemaakt en zo projecten worden gesteund. Wanneer u uw oude stropdas(sen) inlevert bij de Porseleinkast in Katwijk zal er een groep lichamelijke of geestelijke beperkte mensen een mooi kunstwerk maken met de ingezamelde stropdassen. Dit kunstwerk zal overhandigd worden aan de wethouder en komen te hangen in het gemeentehuis voor extra aandacht voor de plastic soep.

 

Sympany

Na de actie krijgen de stropdassen een goede eindbestemming bij stichting Sympany.

De stropdassen zullen naar een van de Sympany sorteercentra worden gebracht waar de stropdassen gesorteerd en beoordeeld zullen worden. De stropdassen kunnen op twee manieren hergebruikt worden. Een deel zal verkocht worden waarbij de netto-opbrengst naar een Sympany project in India, DR Congo, Malawi, Ethiopië en Angola zal gaan.

Ook zal een deel van de dassen naar de textiel recycling van Sympany worden gebracht, om daar voor het maken van kleding of andere producten, zoals isolatiemateriaal, te worden gebruikt.

 

Doe Mee!

Heb jij nog stropdassen die je nooit gebruikt, lever deze dan in bij de Porseleinkast in Katwijk en steun Operatie Jonas in de strijd tegen de plastic soep!

 

Je kunt je stropdassen op donderdagen, vrijdagen en zaterdagen tussen 10 en 17 uur inleveren bij de Porseleinkast, Voorstraat 66 in Katwijk.

 

De Porseleinkast
Voorstraat 66
2225 ES Katwijk ZH
0714016537
info@porseleinkast.nl

Tips

Laatste nieuwsitems: