Stoere Rangers bevrijden grachten van plastic

Zondag 28 april, de dag na koningsdag, vond in de grachten van de steden Leiden, Den Haag en Delft het Plastic Vissen plaats. Samen met het WNF heeft Operatie Jonas met een groep stoere kinderen in sloepen de grachten vrijgemaakt van plastic afval.

 

Ondanks de kou en regen, was het een onwijs leuke, leerzame en gezellige dag! Er was genoeg plastic op te vissen. Ruim 100 enthousiaste kinderen, Rangers, hebben zich een volle 100% ingezet om de grachten zo goed mogelijk schoon te maken.

 

7.000 bekers in de grachten

Op amper 100 meter zijn er alleen al in Leiden 7.000 plastic bekers uit de grachten gevist.

Opgestapeld krijg je een slurf van ongeveer 50 meter plastic bekertje. Schokkend, hoeveel plastic simpelweg in de grachten wordt gegooid.

Terwijl de rangers druk bezig waren hadden de schoonmakers van de gemeente een ander idee bij schoonmaken en spoten al het plastic van straat de grachten in. Gelukkig hebben Operatie Jonas en het WNF dit aangekaart wat opgepakt werd door verschillende nieuwszenders.

 

Vlog

Ondanks de schokkende hoeveelheid plastic, was het een zeer geslaagde dag. De stoere Rangers hebben zich, ondanks de regen, vermaakt. Ivo Vittali, de voorzitter van 20Duurzaam20, heeft deze beelden vastgelegd. Benieuwd hoe de dag is verlopen in Leiden? Ga naar de Operatie Jonas facebook pagina voor de vlog en foto’s van het Plastic Vissen en blijf op de hoogte van de komende activiteiten!

Fieten

Laatste nieuwsitems: